3 Jenis Program Affiliate Jana Pendapatan Mudah

Contoh program affiliate pay perclick
Contoh program affiliate pay perclick

Dah baca tentang apa itu affiliate ? Pada post tersebut JJ ada kongsikan 3 jenis program affiliate. Ketiga-tiga program affiliate ini adalah program yang paling digemari dan mudah untuk menjana pendapatan.

 

jenis program affiliate
Jenis program affiliate

3 Jenis Program Affiliate Anda Perlu Tahu

Sebelum menyertai mana-mana program affiliate, penting untuk kita tahu apakah jenis program affiliate yang kita sertai. Ini kerana bagi mereka yang baru terlibat dengan program affiliate pasti akan menghadapi sedikit kekeliruan mengenai cara bagaimana untuk mendapat bayaran melalui program affiliate yang disertai.

Program Affiliate Pay Persale (PPS)

Program ini, kita hanya akan mendapat komisen,jika berlaku pembelian melalui link affiliate yang kita promosikan.

 

Program Affiliate Pay Perclick (PPC)

Ini pula adalah program affiliate dimana kita dibayar setiap kali link affiliate yang kita promosikan mendapat klik. Contoh program affiliate pay perclick yang anda boleh sertai seperti 8Share. Bayaran untuk setiap promosi adalah berbeza.

Contoh program affiliate pay perclick
Contoh program affiliate pay perclick

Seperti ini, anda akan dibayar RM0.20 sekiranya link yang anda kongsikan mendapat 20 klik

 

Program Affiliate Pay PerLead (PPL)

Ini pula adalah program affiliate paling mudah untuk anda menjana RM1 yang pertama secara online. Anda akan dibayar sekiranya berlaku signup atau pendaftaran email melalui link affiliate yang anda promosikan.

 

Contoh program ini, anda boleh sertai program anjuran NiagaAffiliate. Program ini anda boleh sertai dengan percuma sahaja. Untuk maklumat lanjut program ini, anda boleh klik Affiliate Pay Perlead NiagaAffiliate

Loading

About Junaidy Jaimi 68 Articles
Suka minum kopi sambil lepak dan buat kerja depan monitor. Tak suka pergi meeting. Jangan pisahkan aku dengan internet. Sangat membosankan, kecuali korang minat tentang internet marketing. Hidup ini singkat, sentiasa buat yang terbaik. Menulis untuk diri sendiri dan orang yang nak baca. Aku harap ianya bagi manfaat pada hidup korang. Sentiasa bersyukur, jangan takburrrrz. Jangan serius sangat. Enjoy :D

2 Comments

Leave a Reply