Salam Merdeka 58 Tahun Malaysia Sehati Sejiwa

salam merdeka 58 tahun malaysia
salam merdeka 58 tahun malaysia
salam merdeka 58 tahun malaysia
Salam Merdeka 58 tahun malaysia

 

 

Salam Merdeka 58 Tahun negaraku Malaysia. Alhamdullilah dikesempatan ini juga JJ nak ucapkan berbanyak-banyak syukur kehadrat Allah atas ke amanan yang dikecapi oleh negara.

 

Tidak lupa jasa nenek moyang dan perwira-perwira tanah air yang telah mengadaikan nyawa demi memerdekakan negara Malayia. Tidak ada apa yang lebih baik selain daripada memiliki kebebasan hidup di negara sendiri.

 

 

Lahir di bumi merdeka adalah satu rahmat yang tidak terkata.  Namun semenjak setahun dua ini, seperti ada yang tidak kena dengan keadaan negara yang tercinta ini.

 

Seperti ada sesuatu yang berlaku di belakang pengatahuan rakyat marhaein ini. Bukan nak kata apa, satu demi satu mushibah melanda negara ini. Apa puncanya?

 

Adakah kerana sudah suratan takdir?

atau kepimpinan para pemimpin negara?

atau pun rakyat yang bermasalah?

 

Berbaliklah kepada panduan agama masing-masing.

Apa pun ini bukan masa menunding jari, jika tidak mahu maruah negara ini tergadai, jika mahu keamanan berkekalan, ini masanya kita bersatu.

 

 

JJ berdoa semoga negara ini terus aman,makmur dijauhi dari segala bencana dan malapetaka. Pemimpin yang adil dan bertanggungjawab memelihara rakyat dan negara ini dari terus di jajah dengan pemikiran liberealisme dan pengaruh barat.

 

Malaysia milik kita,sama-sama kita pertahankan kedaulatanya. MERDEKA! MEREDEKA! MERDEKA! Salam #Sehatisejiwa buat seluruh rakyat Malaysia

Loading

About Junaidy Jaimi 68 Articles
Suka minum kopi sambil lepak dan buat kerja depan monitor. Tak suka pergi meeting. Jangan pisahkan aku dengan internet. Sangat membosankan, kecuali korang minat tentang internet marketing. Hidup ini singkat, sentiasa buat yang terbaik. Menulis untuk diri sendiri dan orang yang nak baca. Aku harap ianya bagi manfaat pada hidup korang. Sentiasa bersyukur, jangan takburrrrz. Jangan serius sangat. Enjoy :D

6 Comments

Leave a Reply