Teknik ClickBank CBMethod Teknik Berhasil 2018 Buat Duit Dengan Clickbank

Teknik ClickBank CB Method

Teknik ClickBank CB Method

Bagi anda yang telah lama menanti apakah teknik clickbank terkini yang berhasil untuk digunakan sebagai teknik buat duit dengan clickbank 2018. Anda patut baca apa itu teknik clickbank CBMethod selagi ianya masih berkesan dan terbukti oleh student-student CBMethod .

 

CBMethod ialah teknik clickbank yang diperkenalkan oleh tuan Abdul Malek MB dan tuan Azian Usman. Kedua-dua mereka merupakan pengiat lama dalam affiliate clickbank.

 

Teknik ClickBank CBMethod

Teknik CB Method ini merupakan teknik yang telah berjaya menghasilkan komisen clickbank tuan Malek bernilai ;

Jumlah Komisen Dalam USD = USD 3412.46

Tukar kepada Ringgit Malaysia = USD 3412.46 x 4 (tukaran semasa)

Jumlah Sebenar Komisen Dalam Ringgit Malaysia adalah RM 13,649.84 dengan hanya saya promot 1 produk sahaja dari clickbank!

Total Komisen RM 13, 649.84 – RM 900 (Kos Keseluruhan)

PROFIT : RM 12,749.84

 

 

Bagaimana Buat Duit Dengan ClickBank?

Seperti yang kita tahu, clickbank merupakan salah satu marketplace terbesar di dunia untuk produk digital dan sekarang sudah ada produk fizikal. Clickbank sudah wujud sejak 1998 lagi, sehingga ke hari ini clickbank masih lagi wujud. Kalau mereka tak bayar komisen sudah tentu clickbank sudah lama mati kan ?

Clickbank bukan sahaja

terkenal dengan ribuan produk tetapi clickbank juga terkenal dengan ‘highly trusted’ marketplace untuk pelanggan membeli melalui ‘payment processor’nya, untuk vendor dan juga untuk affiliate.

Pendapatan komisen yang telah di kongsikan di atas adalah dari jenis pemasaran affiliate atau lebih di kenali sebagai affiliate marketing. Ini bermakna kita hanya daftar di laman web clickbank.com sebagai affiliate.

 

Bagi memudahkan pemahaman anda, baca juga apa itu affiliate marketing

 

 

Tentu anda hendak tahu berapa banyak komisen yang di bayar oleh clickbank untuk 1 jenis produk bukan ?. Bagi produk digital clickbank menawarkan sehingga 90% komisen dari jualan untuk satu-satu jenis produk. Maknanya, jika produk tersebut harga jualan nya RM 100 , bagi setiap jualan yang anda hasilkan anda akan di bayar sebanyak RM 90 ! Banyakkan ? Lagi best clickbank bayar dalam bentuk US Dollar…seronokkan ?. Mahu tahu bagaimana anda juga boleh buat duit dengan clickbank ?…

 

Disclaimer : Hasil yang ditunjukan berbeza mengikut tahap pemahaman dan usaha, kerja keras individu

 

Disclaimer : Hasil yang ditunjukan berbeza mengikut tahap pemahaman dan usaha, kerja keras individu
Disclaimer : Hasil yang ditunjukan berbeza mengikut tahap pemahaman dan usaha, kerja keras individu

 

2 Step Penting Untuk Dapatkan Komisen USD Dari Clickbank

1- Research (Kajian)

Oleh kerana di clickbank mempunyai lebih dari 5000++ produk buat masa ini. Jadi kajian sangat penting untuk menentukan kejayaan anda meraih komisen hasil jualan di clickbank. Tersilap memilih produk yang belum sampai trendingnya , atau produk yang “sejuk” akan menyebabkan and sukar membuat jualan dan akhirnya anda kecewa sendiri. Frust sendiri. Selain itu, kesilapan memilih produk yang tinggi kadar refund nya juga akan menyebabkan anda sukar mendapatkan keuntungan yang tinggi. Jadi, saya cadangkan jika anda hendak memilih produk pastikan produk tersebut mestilah :

  • Mempunyai permintaan (Graviti di antara 10-50)
  • Produk yang sudah atau hampir masuk musim trend nya.
  • Produk yang mempunyai zero atau low refund rate (2% or below)

Bagaimana anda research produk tersebut ? Anda boleh terus pergi ke clickbank.com dan lihat di bahagian ‘affiliate marketplace’. Anda boleh research produk-produk yang ada di dalam clickbank di situ.

Eh..Kejap ..sebenarnya bagi memudahkan anda buat research,  dalam panduan video cbmethod,  ada kongsikan secara mendalam bagaimana buat research dengan menggunakan tool ‘free’ yang saya guna sendiri bagi mendapatkan produk-produk yang hot dan trending serta low refund.

2- Promosi

Setelah anda mendapatkan link affiliate anda di clickbank, anda sudah boleh buat promosi atau marketing. Banyak blog-blog atau video-video di luar sana mencadangkan anda buat promosi begini (antaranya) :

a- Facebook : Masalah utama anda hendak promosikan di facebook, anda letak link affiliate clickbank sahaja pun tak boleh, jadi bagaimana nak promot ? InshaAllah dengan gunakan cara cbmethod anda boleh promosikan di facebook. (komisen saya di atas tidak melibatkan facebook dan facebook ads!)

 

b- Blog & SEO : Cara ini cara evergreen. Ramai otai-otai antarabangsa telah lakukan. Untuk menaikkan blog anda supaya mendapat ranking sekurang-kurangnya di first page google bukanlah suatu kerja yang mudah. Dengan pelbagai update algo google seperti penguin, panda, hummingbird dan lain-lain menjadikan anda lagi pening kepala dan banyak menghanguskan duit untuk buat macam-macam tier backlink blog anda.

Alhamdulillah,bagi pemburu teknik clickbank dan income usd,  terhasilnya CBMethod yang panduannya merupakan hasil pengalaman tuan Abdul Malek MB sendiri dapat menemui cara promosi yang cepat dan mudah untuk melakukan jualan di clickbank seterusnya menjana komisen usd anda yang pertama!

 

 

Kelebihan  Teknik ClikcBank CBMethod

  • Tanpa FB ads
  • Tanpa Email List Subscriber
  • Tanpa Video youtube
  • Tanpa buat pos di forum dan classified site
  • Tanpa perlu submit artikel
  • Tanpa SEO
  • Tanpa buat backlink !

 

Sekiranya anda dah tak sabar untuk ketahui dan belajar panduan ni, boleh terus baca maklumat lanjut di website teknik clikcbank  CB Method

P/s: Setiap minggu ramai ahli baru yang apply teknik clickbank CB Method ni akan hantar screen shoot seperti di atas untuk membakar semangat rakan-rakan yang berada dalam group support CB Method… Ni antara result student-student cbmethod yang dah pecah telur

 

P/s/s: Oleh kerana makin ramai yan berjaya, panduan CBMethod juga bakal dinaikan harga bermula 01 Febuari 2018. Boleh terus klik untuk baca maklumat dan dapatkan video panduan CB Method

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1,254 total views, 1 views today

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge