Panduan Usahawan Baju Kurung Tanpa Perlu Modal Yang Besar

Panduan Usahawan Baju Kurung Tanpa Perlu Modal Yang Besar
Panduan Usahawan Baju Kurung Tanpa Perlu Modal Yang Besar

Panduan Usahawan Baju Kurung

Panduan Usahawan Baju Kurung Tanpa Perlu Modal Yang Besar
Panduan Usahawan Baju Kurung Tanpa Perlu Modal Yang Besar

Panduan usahawan baju kurung untuk mereka yang nak jalankan bisnes baju kurung tanpa perlu modal yang besar. Sebelum tu Jj nak kongsi sikit potensi menjadi usahawan baju kurung ni.

Baju kurung adalah pakaian tradisional wanita Melayu di Malaysia. Baju kurung ni boleh kata baju wajib ada untuk golongan wanita berbangsa Melayu. Malah adik,akak dan macik yang bukan berbangsa Melayu juga ramai yang berbaju kurung. Tak percaya lihat saja student-student di IPT/IPTS, akak yang kerja kerani di bengkel, di office kan ramai tu.

Macam sekolah menegah tempat JJ dulu, semua student wanita tak kira non muslim kena pakai baju kurung untuk upacara-upacara rasmi di sekolah yang tak melibatkan pakaian rasmi.

 

Tambahan pula sekarang ni,dah macam-macam jenis baju kurung,baju kurung teluk belanga,baju kurung cekak musang, eh banyak lagi kalau nak sebut ni. Pasal jenis-jenis baju kurung ni boleh rujuk blog ni http://iolacaviarofficial.blogspot.my/2014/11/jenis-jenis-baju-kurung-tradisional.html

 

Panduan memulakan bisnes baju kurung

Ini yang biasa kita dengar dan tengok bila nak memulakan bisnes baju kurung,kena ada kemahiran menjahit baju kurung, mesin jahit,tak pun upah tukang jahit, kena ada butik.

Zaman dah canggih kak, orang zaman it kata semua hanya di hujung jari. Tanpa benda-benda yang JJ sebut di atas tu pun dah boleh jalankan bisnes ni. Dalam panduan usahawan bisnes baju kurung ni ada terangkan cara-caranya.

Bagaimana nak mulakan perniagaan baju kurung tanpa modal yang besar

Dengan ilmu. Bohong kalau ada yang kata nak mulakan bisnes tanpa modal. Nak ke tandas pun kena bayar, tambah-tambah lagi dengan GST nya semua kena keluar duit.

Tapi dengan ilmu insha Allah boleh kurangkan bajet dan modal untuk memulakan apa-apa perniagaan.

 

 

Kandungan video panduan usahawan baju kurung

Kalau nak JJ huraikan satu persatu, tak larat JJ nak menaip panjang-panjang. Akak,macik beruntung, sebab ada orang yang sediakan panduan ni untuk memudahkan lagi akak,macik tanpa susah-susah nak hadir kursus,tinggalkan rumah untuk dapatkan ilmu dan panduan usahawan baju kurung.

Akak,macik boleh tengok dalam video yang disediakan oleh tuan Haszoor Muaidi ni dia ada terangkan ;

  1. Asas bisnes baju kurung
  2. Jenis-jenis baju kurung
  3. Keuntungan 100% dengan bisnes baju kurung
  4. Senarai supplier
  5. Teknik jualan online
  6. Teknik jualan offline
  7. Strategi untung besar dan pantas
  8. Langkah A-Z bisnes baju kurung

Video ni akak,macik boleh rujuk web ni Panduan Usahawan Baju Kurung. Semoga bermanfaat.

Kredit photo : Themummysya.com

 

 

459 total views, 1 views today

9 Comments

    • yup..betul cakap TSH tu, sebenarnya bukan setakat bisnes baju kurung,bisnes apa pun sama..paling penting kita tahu apa nak jawab jika pelanggan tanya apa yang kita jual tu..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge