Terbukti Ini Cara Buat Duit Dengan Blog Paling Berkesan Sepanjang Zaman

cara buat duit dengan blog

Bagaimana cara buat duit dengan blog ? Antara salah satu topik yang paling famous dan sentiasa mendapat hit carian yang tinggi di kalangan mereka yang berminat untuk buat duit dari rumah secara online.

 

Malah telah ramai yang menjadikan blog sebagai kerjaya sepenuh masa kerana ianya terbukti mampu menjana pendapatan yang sangat lumayan jika dilakukan dengan konsisten, bersungguh-sungguh dan dengan cara yang betul.

 

Sebenarnya ada banyak cara buat duit dengan blog. Tetapi hari ini saya akan kongsikan salah satu cara buat duit dengan blog paling berkesan sepanjang zaman.

 

Nak Tahu Cara Buat Duit Dengan Blog Paling Berkesan?

Cara tersebut adalah dengan cara tulis blog dan mempromosikan produk affiliate dengan kaedah advertorial atau menulis review. Teknik ini juga memang terbukti berkesan sejak dulu lagi dan hasilnya anda boleh lihat screen shot dibawah adalah bukti pendpatan yang saya terima dari salah satu program affiliate yang saya promosikan dengan menulis blog.

 

Baca juga :

 

bukti buat duit dengan blog_1
Komisen 27 May 2016

 

 

bukti buat duit dengan blog_2
Komise 10 Jun 2016

 

bukti buat duit dengan blog_3
Komisen 08 Julai 2016

 

bukti buat duit dengan blog_4
Komisen 15 Julai 2016

 

bukti buat duit dengan blog_5
Komisen 22 Julai 2016

 

 

bukti buat duit dengan blog_6
Komisen 29 Julai 2016

 

Ini adalah antara salah satu komisen yang saya terima melalui program affiliate yang saya promosikan memlalui blog yang mana ianya telah berjaya memberikan saya pendapatan secara pasif sehingga hari ini dengan cara buat duit dengan blog .

 

Tips Panduan Cara Buat Duit Dengan Blog

Secara jujur saya katakan untuk menjana pendapatan dengan blog pasti akan memakan masa dan banyak faktor lain yang boleh mempengaruhi masa untuk anda mendapatkan hasil menerusi blog, ianya bergantung kepada setiap individu itu sendiri.

 

Tetapi jika ianya dilakukan secara bersunguh-sungguh usaha anda bakal menyebabkan anda menjana pendapatan pasif menerusi blog.

 

Ini sedikit tips perkongsian, cara saya buat duit dengan blog:-

 

  1. Pilih satu program affiliate
  2. Mula buat kajian tentang kata kunci produk affiliate yang bakal dipromosikan
  3. Tulis artikel mengenai produk affiliate yang dipromosikan
  4. Promosikan blog

 

Itu adalah secara ringkas bagaimana cara saya menjana pendapatan dengan menulis blog. Sekiranya anda benar-benar ingin belajar, saya syorkan untuk anda baca panduan cara buat duit dengan blog

 

Semoga bermnfaat dan semoga anda juga berjaya untuk menjana pendapatan dengan blog

 

1,063 total views, 1 views today

14 Comments

  1. Saya pun sedang belajar berkaitan affiliate ni. Dari pengalaman saya pendapatan yang saya dapat tak konsisten setiap bulan..Kejap banyak kejap sikit (kebanyakannya sikit la huhu). Tapi yang pasti saya akan terus berusaha untuk mantapkan skill dalam promosikan affiliate ni hehe

  2. Wahh bestnyee . Nak trylah . Hehe . Btw I want to ask u , boleh percaya ke web2 yg menunjukkn cara2 menjadi jutawan dgn blog yg ade mereka kongsikn mlalui ebook diorg scra download percuma ataupon ada yg jual juga . Boleh percaya ke ??

    • Yang ni kena hati-hati sikit. Memang betul je ada yang jadikan blog sebagai sumber pendapatan utama dan saya sendiri ada ramai kenalan yang memang income diorang boleh mencecah puluhan ribu sebulan.. Tapi tak semudah itu. Rata-ratanya minimum sudah berblog 1 hingga 2 tahun baru ada income dari blog.. ada jugak yang dah bertahun-tahun baru dapat rasa pendapatan hasil dari berblog.. 🙂

  3. Beli produk affiliate dan buat review akan lebih meyakinkan pembeli sebab kita merasai sendiri pengalaman dan ilmu dari produk tersebut.

    Seperti kita cadangkan kedai makan sedap kepada kawan. Kawan lebih yakin sebab pengalaman kita sendiri makan di kedai tersebut. Kita juga seronok bercerita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge