Baju Back Support : Penawar Sakit Tulang Belakang

Baju Back Support Penawar Sakit Tulang Belakang





Baju back support atau bahasa melayunya baju tulang belakang.. Sekali dengar agak ganjil nama baju ni. Ya baju ni tak lah se glamour baju-baju yang lain. Sebab baju ni pun bukan untuk semua orang pakai.

 

Bagi yang first time dengar baju ni, mesti korang bayangkan baju ni mesti macam bentuk tulang-tulang ataupun baju dengan corak yang ada tulang.. ataupun korang imagine baju ni macam mana ar?

 

 

Tapi bagi penghidap sakit tulang belakang baju ni agak popular dan mendapat sambutan. Terutamanya akak yang selalu duduk lama dekat office dan abang-abang yang buat kerja-kerja berat.

Baju tulang belakang
Akak-akak yang kerja office tengah test baju tulang belakang yang baru sampai

Baju Tulang Belakang Ni Bentuknya Macam Mana?

 

Tara.. ni lah bentuk dan corak baju back support yang JJ nak ceritakan tu.

Baju Tulang Belakang
Baju Tulang Belakang

 

Apa Kelebihan Baju Tulang Belakang

Kelebihan ini tak semua akan dapat rasa nikmat ini, kecuali pada yang ada masalah lenguh-lenguh sakit tulang belakang akibat duduk lama ketika membuat kerja di office, sakit belakang akibat tunggang motor berjam-jam. Pendek cerita yang ada masalah dengan bahagian tulang belakang akan dapat merasa kelegaan dengan baju ni.

 

Antara kelebihan baju ni :-

  1. Membetulkan tulang belakang dan mengurangkan kesakitan
  2. Selamat digunakan, hanya perlu pakai, kerana ianya bukan ubat yang perlu diminum atau jenis mandian
  3. Ciri-ciri baju yang direka bentuk ringan, membolehkan si pemakai memakainya di dalam baju tanpa dikesan orang lain
  4. Membantu membentuk postur badan yang sepatutnya
  5. Membantu anda lebih tinggi
  6. Baju ini ditempah terus dari kilang pengeluar dari negara China. Bukan yang jenis low quality yang boleh beli dengan harga serendah RM10-RM15
  7. Boleh dipakai berulang kali dan tiada tarikh luput

 

Ada jugak yang dah guna baju ni cakap berat badan beliau berkurang lepas guna. Tak mustahil jugak la kalau dilihat pada stuktur dan cara pemakaian baju ni. Sebab pada bahagian pinggang tu macam bekung yang akan mengikat perut..

 

Bagi yang berbadan besar dan agak sedikit boroi, boleh lah sorokkan sedikit keboroian tu, dan nampak fit seketika ketika memakai baju tulang belakang ni. Kira 2 dalam 1 la katakan. Sakit belakang legah,boroi pun hilang..haha

 

Material Baju Tulang Belakang
Material Baju Tulang Belakang

Material Yang Digunakan Untuk Membuat Baju Tulang Belakang

Baju ni di perbuat dari bahan yang ringan dan lembut. Namun oleh kerana hampir separuh bahan yang digunakan ialah polyster, ianya akan terasa agak panas disebabkan bahan ini kurang menyerap peluh.

  • 60% polyster
  • 17% getah
  • 15% nylon
  • 8% kapas

 

 

Clip bagi mengubah saiz mengikut kesesuaian pemakai
Clip bagi mengubah saiz mengikut kesesuaian pemakai

 

Jahitan kemas dan berkualiti
Jahitan kemas dan berkualiti

 

2 batang plet lembut bagi menyokong belakang pemakai
2 batang plet lembut bagi menyokong belakang pemakai

 

 

 

Bagaimana Baju Tulang Belakang Ini Bertindak Membantu Melegakan Sakit Belakang

 

Kalau ikutkan akal yang pendek, macam tak logik pakai baju,boleh sembuh sakit tulang belakang yang di alami. Lagi lah korang sukar nak percaya kalau JJ katakan ada pengguna yang pakai baju ni, dalam masa 30 minit dah dapat rasa perubahan.

 

Baju ni sebenarnya telah direka khusus sedemikian rupa. Baju ini akan secara perlahan-lahan akan menarik bahu,leher dan kepala kembali selari dengan tulang belakang. Pertama kali pakai baju ni, akan terasa sedikit tidak selesa dan mungkin akan rasa agak merimaskan.

 

Kualiti Dan Keberkesanan Yang Telah Di Uji

Bila dah melibatkan tentang kesihatan of course, aspek keselamatan dan kesan sampingan perkara yang penting perlu di titik beratkan. Bukan orang biasa-biasa yang boleh fikir benda macam ni.

Kecuali orang yang memang dah lama buat kajian tentang masalah ni. Sudah tentunya pakar-pakar kesihatan telah terlibat.  Untuk baju back support ini, ianya telah dicipta oleh pakar kesihatan dari negara China. Seperti yang kita sedia maklum, negara China ni memang pakar dan menitik beratkan hal-hal berkaitan kesihatan dan perubatan. Dan baju kesihatan tulang belakang ni juga telah mendapat pengiktirafan dan melalui ujian medical dan kualiti sebelum ianya dikeluarkan untuk tujuan komersial.

 

 

 

Sijil Kualiti Baju Tulang Belakang
Sijil Kualiti Baju Tulang Belakang

 

Sijil Pengiktirafan Medical Device
Sijil Pengiktirafan Medical Device

 

 

 

 

Betulkah Baju Tulang Belakang Ni Berkesan Melengahkan Sakit Tulang Belakang

 

Ini antara testimoni dari mereka yang dah beli dan guna baju tulang belakang ni..

 

1. Tak sampai 30 minit pakai,sakit belakang banyak berkurangan

testimoni 1 baju tulang belakang

2. Pinggang rasa steady ja angkat compressor

testimoni 3 baju tulang belakang

 

3.Bila masa kerja dan drive, badan terasa tegak dan tak lenguh badan

testimoni 7 baju tulang belakang

 

4.Suri rumah anak 3, lepas pakai baju tulang belakang boleh kemas rumah dengan selesa, siap boleh cat rumah lagi. badan rasa tegap dan tak lenguh

testimoni 20 baju tulang belakang

 

Ada banyak lagi sebenarnya testimoni dari penguna-pengguna yang dah dapatkan baju ni. Sengaja JJ tak upload semua sekali dalam blog JJ..tak pasal-pasal habis pulak kouta blog ni…

 

Kalau rasa-rasa abang dan akak nak tengok lagi testimoni orang yang dah pakai baju ni, boleh klik web ni

 

Adakah Anda Salah Seorang Yang Mengalami Gejalah Sakit Belakang

Jika anda perlukan baju tulang belakang ni dengan kadar segera, anda sebenarnya boleh terus hubungi JJ untuk tempahan dengan cara SMS/WhatsApp kod “BTB” ke 011-32258454 untuk respon segera.

 

Untuk terus membuat tempahan secara online ;

Klik untuk terus buat tempahan online

 

Anda juga boleh layari laman web berikut :-

http://bajukesihatansakittulangbelakang.blogspot.my/

Tips-tips kesihatan tulang belakang :- Baju Kesihatan Tulang Belakang

 

Nak pastikan ia benar berkesan kenalah cuba. Benda ni tak rugi pun. Untuk kesihatan dan kelegaan diri sendiri juga. Anggaplah ianya satu ikhtar, dan tiada yang lebih berkuasa untuk memberikan nimkat kesembuhan dan kesihatan selain Allah Yang Maha Esa.

9 Comments

    • Rasa sakit yang macam mana tu tuan Safi? pada kebiasaanya akan ada rasa tak selesa, disebabkan baju backsuppot ni akan menarik dan membetulkan semula postur belakang selari dari aras pinggang dengan bahu belakang,jika tuan alami sakit tulang belakang yang serius dan berlebihan selepas menggunakan baju back support ni, saya syorkan tuan dapatkan nasihat doktor pakar

1 Trackback / Pingback

  1. Sofware Kumpul List Dengan Mudah Tanpa Website - JUNAIDYJAIMI.COM

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge